.

.
Ovan Svartviks sulfitfabrik - nu borta .

11 mars 2013

DAGBLADET SUNDSVALL den 11 mars 2013

Skola. Två skolor i Njurunda är ute till försäljning. Totalt finns sju intressenter. På Svartviks skola har en anmält intresse.
Skola. Två skolor i Njurunda är ute till försäljning. Totalt finns sju intressenter. På Svartviks skola har en anmält intresse.

Flera intressenter till nedlagda skolorna i Njurunda

Både Svartviks och Nylands skola i Njurunda ligger ute till försäljning.
Flera har visat intresse för fastigheterna och i dag hålls den första visningen.

Relaterat


Två skolor i Njurunda har lagts ned och finns ute till försäljning.
Det är Svartviks skola och Nylands skola det gäller och inför dagens första visning av fastigheterna finns flera intressenter.
– Vi har sex intresserade av Nylands skola och en intresserad på Svartviks skola, säger mäklare Ingela Lundgren Backlund och fortsätter:
– De som är intresserade av Svartviks skola verkar verkligen seriösa, med Nyland vet vi inte riktigt hur intresset ser ut bland de sex.
Dagbladet har tidigare skrivit om kampen, speciellt för Svartviks skola, där det startats en ekonomisk förening med syftet att lokalerna även fortsättningsvis ska användas som en skola.
En diskussion mellan föreningen och friskolan Heliås har resulterat i att en ansökan om skolverksamhet har skickats in till Skolverket.
Eldsjälen Johan Nylander som sitter i styrelsen för föreningen sa tidigare så här till Dagbladet:
– Jag hoppas att ingen annan intressent köper byggnaden, men det händer inte enbart på den här skolan. Vi har även ­tittat på att sätta upp moduler i ett område nära dagiset, så vi har en plan b.
I nuläget verkar det som att de är de enda intressenterna av skolan i Svartvik.