.

.
Ovan Svartviks sulfitfabrik - nu borta .

1 nov. 2013

Protokoll

Kopierat från originalet:


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Protokoll fört vid Svartviks SocDem Fackklubbs årsmöte å Svartviks Restaurant den 2 februari 1959

Paragraf 4
Fackklubbens ordförande Otto Sahlin föredrog styrelsen berättelse ur vilken det framgick att klubben hållit två protokollförda möten, att medlemsantalet vid årets början var 55 st. På det politiska området har året varit händelserikt. Kommunisterna har åter visat var man har dem, och vilket stöd dom är för de borgerliga partierna, om så ej varit fallet har vi haft ett mandat till i länet, och tjänstepensionen varit säkrad.
Revisorernas berättelse framfördes av Ernst Nilsson. Inkomster och utgifter har balanserat på kronor 377,30 med ett saldo till 1959 på kronor 117,30. Berättelserna godkändes, och beslutades på förslag av revisorerna full och tacksam ansvarsfrihet för år 1958.

Protokoll fört vid möte 30 december 1952 med Svartviks SocDem Fackklubb å lokalen Gillesstugan
Par 7
Till fackföreningen hade inkommit en skrivelse från Njurunda Folkets Hus med en anmälan om att kamrat O. Stolt anmält Folkets Hus för landsfiskalen med anledning att lördagsdanserna skapat mycket arbete å polisstation. Efter diskussion varvid alla talare ansåg skrivelsens innebörd för aggressiv och hårt formulerad, beslutade undersökning av fackföreningens styrelse.